Hyvä olo syntyy intohimosta

Olo Creative Cateringissa sinua palvelevat Michelin-ravintola Olon, Emon, Brasan ja Egon huippuluokan keittiöpäälliköt tiimeineen.

Pekka Terävä

Pekka on Olo Collectionin ravintoloitsija, kansainvälisesti menestynyt keittiömestari ja entinen Suomen Bocuse d’Or presidentti.

”Ruokailu on minulle tärkeämpää kuin ruoka. Se, että saa olla yhteydessä toisiin ihmisiin, nauttia heidän seurastaan, ajatuksistaan, eleistään ja ilmeistään. Uskon myös läheisyyteen niin ihmisten kuin raaka-aineidenkin osalta: haluan tietää, mistä käyttämäni raaka-aineet tulevat. Lempiruokaani on se, joka on juuri nyt parhaimmillaan. Sitä haluamme tarjota sinullekin: ihania yhteisiä hetkiä ja parhaita makuja.”

Tuomas Vierelä

Tuomas Vierelä

Tuomas luotsaa Michelin-tähdellä palkitun Olon keittiötä yhdessä tiiminsä kanssa.

 ”Huikeat raaka-aineet muodostavat Olon perusfilosofian, ja voisin puhua raaka-aineista tuntikausia. Jo vuosia olen etsinyt eri puolilta Helsinkiä japanintataria, joka maistuu ihan raparperilta. Ei ole löytynyt. Kun sitten koronavapaalla vietin aikaa lasten kanssa talomme hiekkalaatikolla, katseeni osui pieneen nuppuun. Siinähän se oli! Annoin kasvin kasvaa vähän aikaa. Myöhemmin se pääsi yhden annoksemme upeaksi lisukkeeksi.

Ruoka-annokset ovat jatkuvaa vuoropuhelua vieraidemme kanssa. Pohdin, miten saan siirrettyä oman tunteeni asiakkaan mieleen. Tässä työssä kannattaa aina ajatella, että asiakkaan hyvä olo on kaiken perusta.”

Tuomas Vierelä

Taneli Korsiala

Brasan keittiöpäällikkö Taneli on kerännyt työkokemusta ruotsalaisista huippuravintoloista ja työskennellyt myös Australiassa.

”Ulkomailla työskentely oli minulle silmiä avaava kokemus: ymmärsin, mitä kaikkea voinkaan tällä alalla tulevaisuudessa tehdä. Vain taivas on rajana. Myös uudenlaiset ruokakulttuurit tempaisivat mukaansa ja antoivat ideoita. Ulkomailta toin mukanani keittiööni monipuolisen raaka-aineiden käytön.

Haluan tehdä erittäin hyvää, vahvan makuista ruokaa, mutta myös pienentää hävikkiä. Hyödynnän mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi sipulinkannat liemessä. Ruoanlaitto ei ole vain reseptikirjasta tavaamista, vaan intohimoa ja hyvää fiilistä. Se saa näkyä ja kuulua.”

emo-ravintola

Niko Suomalainen

niko-Suomalaisen

Emon keittiöpäällikkö Niko Suomalainen pitää paineesta ja viihtyy kokkikilpailuissa. Vapaa-ajalla hän inspiroituu luonnosta.

”Ruoan pitäisi olla enemmän herkuttelua. Ravintolassa asiakkaalle pitäisi tulla tunne siitä, että hänelle tarjotaan jotain ainutkertaista, jokin todellinen elämys. Vapaa-ajalla tykkään käydä nauttimassa muiden ammattitaidosta kaikenlaisten annosten parissa.

Arvostan laadukkaita kotimaisia lihoja ja kaloja. Ruoassa tulisi silti keskittyä entistä enemmän kasvisten käyttöön. Haluan aina miettiä menun kasvisvaihtoehdot täydelliseksi. Toivon, että ravintolaelämykset tekevät ihmiset onnelliseksi ja innostavat kokkaamaan kotonakin jotain uutta.”

niko-Suomalaisen

Kalle Tanner

kalle-Tannerin

Egon keittiöpäällikkö Kalle Tanner on työskennellyt monissa suomalaisissa huippuravintoloissa. Vuonna 2018 hänet valittiin Suomen vuoden kokiksi. Egon listan hän on koonnut omista suosikeistaan.

”Ruoan ei tarvitse olla vakavaa. Jos annos on valmistettu hyvällä fiiliksellä, se näkyy ja maistuu lopputuloksessa. Liika yrittäminen tekee ruuasta pinnallista. Silloin siitä puuttuu sielu ja lämpö. Hyvä ruoka on herkullisen lisäksi leikkisää.

Parhaimmillaan herkullisen aterian lisäksi saa välitöntä palvelua. Tuntuu, että on vieras eikä asiakas. Olostaan voi nauttia ilman turhaa jännittämistä ja päälle liimattua kikkailua. Sellaisessa paikassa haluaa käydä säännöllisesti.”

kalle-Tannerin