Olo Creative Catering tutuksi – usein kysytyt kysymykset

Catering omiin juhliin tai yritystilaisuuksiin? Ota yhteyttä! Me järjestämme tarjoilut, henkilökunnan, astiat, somisteet ja juhlapaikan toiveidesi mukaan.

Haluan tilata catering-palvelun juhlaani. Mitä cateringin hintaan kuuluu?

Olo Creative Cateringin hinta koostuu menun yksilöllisestä suunnittelusta, laadukkaista raaka-aineista ja ruoan valmistuksesta sekä tarjoiluhenkilökunnasta, astioista, kuljetuksesta ja mahdollisista lisäpalveluista, kuten tilavuokrauksesta ja ohjelmajärjestelyistä. Hintaan kuuluu aina myös siivous. Jos tilaisuus on kotonasi, saat keittiösi takaisin siistinä ja käyttövalmiina, eikä sinun tarvitse huolehtia asiasta itse.

Lari-Helenius

Mitä catering maksaa?

Teemme aina etukäteen budjettilaskelman juhlista, jotta näet tarkasti, mitä tilaisuus tulee maksamaan. Hintaan lasketaan kaikki palvelumme: ruoka, henkilökunta, kuljetukset, astiat ja mahdolliset somisteet ja kalusteet.

Haluan häihin pitopalvelun. Millainen häiden catering teillä on tarjolla?

Aloitamme häiden catering-suunnittelun aina tapaamisella. Istumme yhdessä alas ja hahmottelemme toiveitanne juhlapäivästä, suosikkiruoistanne ja häidenne hengestä. Luomme keskustelun perusteella teille budjettiinne sopivan esimerkkimenun – vaikkapa pöytiin tarjoillun illallisen tai kasvisruoista koostuvan buffetin – yöruokailua unohtamatta. Kaikki erikoisruokavaliot teemme sovitusti.

Onko teillä oma juhlatila?

Olo Creative Cateringilla ei ole omaa juhlatilaa, mutta teemme paljon yhteistyötä erilaisten tilavuokraajien kanssa. Kauttamme voit varata esimerkiksi Valkoisen Salin tai Ritarihuoneen  Helsingin keskustasta. Teemme yhteistyötä myös esimerkiksi Villa Furuvikin ja Villa Stenbergin kanssa – niissä molemmissa voi myös yöpyä. Myös Foodolo, joka on Olo Collectionin oma chef’s table -tyylinen tila Rikhardinkadulla, on tarvittaessa käytössämme pienempiin tilaisuuksiin (max 12 henkeä).

skumppalasit

Järjestän usein erilaisia yritystapahtumia. Millaisia tarjoilupaketteja teillä on tarjolla yritystilaisuuksiin?

Räätälöimme kokouspaketit, lanseeraukset, cocktail-tilaisuudet, tilinpäätösillalliset ja muut yritystapahtumat aina toiveidenne mukaan. Tulemme mielellämme yrityksenne omiin tiloihin tai etsimme myös tarvittaessa teille tilaisuuteenne sopivan tilan toivomaltanne etäisyydeltä. Myös ns. private chef -henkinen tilaisuus on mahdollinen niin yritystapahtumiin kuin yksityisiin juhliin. Silloin keittiömestariemme työskentelyä voi seurata läheltä, mikä tuo tilaisuuteen oman persoonallisen lisänsä.

Haluan järjestää 50-vuotisjuhlat kotonani. Voiko cateringin tilata 8 hengelle? Millainen menu sopii juhliin kotona?

Järjestämme mielellämme juhlat kotonasi juuri sillä tyylillä ja sille henkilömäärälle, jonka haluat – vierasmäärän ala- tai ylärajaa ei ole. Kotona järjestettäviin juhliin sopivat yhtä hyvin niin buffet kuin rennot street food -ruoat, grilliherkut tai pöytiin tarjoillut illallisetkin.

Juhlani ovat vuoden päästä. Milloin viimeistään minun pitäisi päättää ja varata ruokatarjoilut?

kokki-kotiin

Pöytiintarjoilu vai buffet?

Teemme kaikenlaisia juhlia – aina rennoista grillijuhlista istuviin illallisiin. Monesti hyvä ratkaisu on family style -tyylinen tarjoilu, jossa osa ruoista tuodaan pöytiin jaettavina annoksina ja osa tarjoillaan lautasannoksina. Jaettavat annokset ovat kiva tapa tutustuttaa vieraat toisiinsa ja usein myös ekologisempi kuin buffet, koska ruoan määrä pystytään laskemaan tarkemmin ja hävikkiä syntyy vähemmän.

Kuinka isolle määrälle ihmisiä pystytte järjestämään juhlat?

Kerro vain, mitä toivot, me järjestämme! Meillä ei ole henkilömäärissä ala- tai ylärajaa.

Saako pitopalveluanne tilattua muualle kuin Helsinkiin?

Ehdottomasti! Olemme järjestäneet juhlia ja tilaisuuksia ympäri Suomen aina Lappia myöten ja myös ulkomailla. Kaikki onnistuu.

Onnistuuko erikoisruokavaliot?

Kyllä. Otamme aina huomioon sovitut erikoisruokavaliot (esimerkiksi gluteeniton tai laktoositon) ja ruoka-aineallergiat. Tarvittaessa räätälöimme koko menun esimerkiksi vegaaniseksi.

Häiden ja muiden juhlien catering olisi hyvä varata mahdollisimman ajoissa, mutta menun lopullinen räätälöinti ja lukkoon lyönti tehdään yleensä noin kuukautta aikaisemmin.

Haluaisin järjestää juhlat ulkona. Onnistuuko teidän kauttanne esimerkiksi katoksen tai teltan hankkiminen? Entä pöydät ja tuolit?

Meidän kauttamme saa kaiken, mitä juhliin tarvitsee – myös ulkotiloissa. Olemme järjestäneet catering-tilaisuuksia muun muassa saaressa, laavulla, ladossa ja metsässä.

Voinko maistella ruokia etukäteen?

Menumaisteluista sovitaan aina erikseen tilaisuuden luonteen mukaan. Kauttamme voit myös tilata minkä tahansa Olo Collection -ravintolaperheen ravintolan tyylisiä ruokia. Jos siis rakastat Olon, Brasan, Emon, Egon, Scolaren tai Särkänlinnan annoksia, voit tilata niitä juhliisi kauttamme.

Haluaisin järjestää rennot kesäjuhlat ystäville. Millaisia vaihtoehtoja teillä on tarjota?

Vaihtoehtoja on useita, mutta esimerkiksi rennot grillijuhlat ovat olleet suosittuja aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Olemme grillanneet hyvin erilaisilla paikoissa, aina Helsingin kattojen yllä ja saaristossa. Kerro vain toiveesi, niin räätälöimme sinulle catering-tarjoilut.

Pitäisi järjestää firman pikkujoulut. Mitä ehdotatte ruoaksi ja mitä ilta tulisi maksamaan?

Teemme tarjouksemme aina kunkin tilaisuuden mukaan. Yritystapahtumien catering alkaa suunnittelupalaverilla, jossa käydään läpi toiveet, juhlien vierasmäärä, tila ja käytössä oleva budjetti.

Onnistuuko tilaisuuden juomien suunnittelu ja tilaaminen kauttanne?

Kyllä. Annamme mielellämme viinisuosituksia ja kauttamme voi varata vaikkapa sommelierin paikan päälle. Teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi Bottlescoutsin kanssa. Juomat voi myös aina valita ja toimittaa tilaisuuksiin itse.

Katso esimerkkimenumme ja tutustu henkilökuntaamme.